Våg på våg

naturfotograf österlen, fotograf österlen, foto österlen, österlen

Här kommer vågorna på rad! Stora var vågorna också så där mellan 3 och 5 meter höga. Bilden är tagen i tisdags då det var klass 2-varning på Österlen. Platsen är norr om Vårhallen som ligger norr om Simrishamn.

Nu har stormen lättat lite och det blåser inte lika hårt i byarna. Det är fortfarande vita gäss på vågorna men de är inte lika höga- Snöat har det gjort och gör det i byar fortfarande men värst är snödriften och öppnare platser driften av snö blandat med jord.
Nu väntar vi på våren eftersom vi i påskhelgen går över till sommartid!

Tema Fredag

14 svar på ”Våg på våg

 1. Det ser kallt och ogästvänligt ut när vågorna rullar in på rad! Nu vill vi ha vårvindar istället för de iskalla som rått de senaste dagarna.
  Till din fråga om min bild med de sopande kvinnorna. De flesta hat bara en borste men de två i gröna kjolar har två var. Kollade på videon som min man tog och där syns det tydligt. Kul att du var uppmärksam och frågade!

 2. Uj uj det där såg mäktigt ut, tänk vilken kraft det är i vattnet.
  Burr för köld och storm, nu får det allt börja lugna ned sig lite så vi här uppe
  i norr kan gå ut på havsisen.
  Vi var en sväng idag men det blåste på bra, och kallt.
  Snyggt foto.

  Rantamor.

 3. Snyggt !! Har försökt att fånga vågorna här vid medehavet ett flertal gånger men inte fått till det riktigt bra. Ibland rullar det enorma dyningar som avslutas med ordentliga plask. Fantastiskt att se men så svårt att på på bild. Hur gör man 😉 Trevlig helg !!

 4. Havet därute på östkusten kan vara riktigt upprört när det blåser upp. Tror Österlen fick mest av stormen den här gången, medan vi i Malmö klarade oss rätt hyggligt.

 5. Lustigt att samma hav kan se så inbjudande ut en varm sommardag när inte vinden blåser lika mycket och vågorna är betydligt stillsammare. 🙂
  Tur att du inte blåste bort när du var där och tog bilden.
  Snyggt dramatiskt foto på de höga vågorna som rullar in mot stranden!

 6. Österlen är vackert på foto även om det är höga vågor o blåst… denna Vintern har vi inte varit där nere… men oftast innan på vinntrarna har jag velat ner och fota på de vackra stränderna… Ja ni har fått lite mer där nere än vi … hoppas det ger med sig snart… vi behöver lite värme nu … med det samma bums 🙂

Kommentera