Bara ett skal

naturfotograf österlen, fotograf på österlen, kristianstadFör ett år sedan var jag i residensstaden Kristianstad för att bland annat dokumentera ombyggnationen av denna byggnad. Kvar stod bara skalet! Fönsterna på de flesta platser var bortplockade medan andra var sönderslagna av annat. Just på hörnet hängde persiennerna på sniskan och väntade på att bli utbytta. I somras var jag återigen i Kristianstad, men dock utan kamera eftersom det var brorson med kompis som skulle hämtas på tåget!

Veckans fönster


8 svar på ”Bara ett skal

  1. Ja just ja, det där huset har jag sett förut, ser lite märkligt ut faktiskt. Rev de hela rasket eller sparade de skalet och byggde nytt bakom så att säga?

    • Vad jag förstått behöll de fasaden med bytte ut resten. För ett år sedan stod skalet där uppstagade med rejäla stag. I somras var stagen borta och idag vet jag inte hur det ser ut! Men om jag inte minns fel ska bygger snart vara klart!

  2. Den byggnaden vet jag att Jah Hollis visat förut så han vet säkert vad som hänt sen. Minns inte riktigt vad jag läst hos honom, men han har berättat om den på sin blogg.

    Vacker byggnad i alla fall.

  3. Så att Susanne noterat att jag fotat ombyggnaden av Kommun/Regionhuset i Kristianstad. Det var ett tag sedan jag var där, men vad jag förstår så har man börjat fylla skalet nu. Det ska väl vara klart till senast nästa år.

Kommentera