Njut så länge du kan

fotografanita kivik springtime njutningsfullt

 

En njutningsfull tid ligger framför oss! Jag tänker på att ljuset återvänder och naturen vaknar. Denna bilden är tagen i mitten av maj förr året. Rapsen ståtar gul! Nedanför ligger havet – Hanöbukten – och i sänkan till vänster i bild ligger min by, Kivik. Några av er kanske störs av de svarta prickarna i bilden, men de fanns där när jag tog fotot. Det är envisa, icke ljudlösa rapsflugor som flyger i och runt rapsen.

Just denna dagen var en verkligen njutningsfull dag. Det var varmt, så pass att att shortsen åkte på. Ingen kall vind svepte in från havet utan en ljum skön nästan sommarliknande värme strålade upp från marken. Ni vet den där värmen som gör att man nästan vill kasta kläderna och rusa runt i grönskan som man gjorde som barn. Just den känslan!

Tyvärr låg diset kvar ut över havet, vilken en malmöbo påpekade när vi stod på samma plats och fotograferade ut över havet. ”Men man ser inte horisonten och så kvavt det är”. Jag svarade mannen vänligt, ”men det kommer fler dagar.” Mannen snäste något till svar och gick raskt till sin nytvättade bil och gasade vidare genom det njutningsfulla landskapet!

Tema fredag

 

3 svar på ”Njut så länge du kan

  1. Stackars mannen som inte hade förmågan att njuta av dagen. Landskapet du visar är vackert och jag förstår att du har många dagar om året som du kan njuta av det i olika skepnader.

  2. Vackert är det men värmen längtar jag inte till trots att jag vet att den kommer…det ger snarare mer ångest än neutralitet! Och diset är fint på bild!! Och det är en njutningsfull tid vi har framför oss när våren kommer med alla vackra vårblommor som ska fram från snöns grepp!
    De svarta prickarna får mig först att tänka på smuts på linsen (min har det så jag känner igen det tråkiga fenomenet) och nästa tanke är fåglar långt borta. Din förklaring med rapsbaggar hade jag aldrig kommit på! Intressant och en av de negativa sakerna med rapsfält…förutom doften…men sedan finns det inget mer…det är magiskt vackert! :O)))

    ha en skön helg!

Kommentera