Sommarhus mitt i vintern

österlen, sågmöllan, kiviksgraven, fotograf på österlen, naturfotograf

En vacker gammal byggnad som tidigare varit mölla men numera är café sommartid. Jag var där på planeringsmöte inför sommarsäsongen förra veckan. Det var inga plusgrader inomhus så jackor, vantar och mössor var det ingen som tog av sig! Sågmöllan ligger bredvid den kända Kiviksgraven, en bronsåldersgrav som är världskänd!

Tisdagstema


17 svar på ”Sommarhus mitt i vintern

  1. Fin gammal byggnad du visar. Påminner mig om då jag var barn och spenderade somrarna i Skåne där jag inte varit på minns inte när. Kan tro att den gamla möllan är trevlig att besöka på sommaren för att ta fikapaus.

  2. Historisk byggnad som används till trevligheter på sommaren 🙂 Mysigt!
    Jag förstår om ni frös, för det t.o.m. SER kallt ut! Ingen skvallrande is-smältning kring skorstenen.

  3. Men hoj! Den byggnaden känner jag igen! Vi var två par som cyklade några dagar i Kivik med omnejd på våren när alla äppelträden blommade. Och här for vi förbi…..

  4. Oj, det var ett kallt möte. Men då kanske ni fick mycket gjort, ingen risk att någon slumrade till 😉 Ett café är en perfekt verksamhet i ett sådant hus. Vackert och idylliskt!

Kommentera