Trafikkaos

fotograf österlen, naturfotograf österlen, kivik, kiviksmarknad

Varje år vid tiden för det stora evenemanget på marknadsplatsen blir det totalt kaos i trafiken. Vi som bor på avtagsvägar till väg 9 som går genom byn, väljer oftast att inte köra bil. Att ta sig upp på stora vägen kan ta upp till 20 minuter!

Vanligtvis brukar jag ta en promenad till marknadsplatsen och titta på kaoset och alla parkeringsviftare som vill att bilarna ska stå just på deras gamla äppelodling. Jo, du läste rätt. Äppelodlarna har sågat ner träden för att ge plats till bilar under de tre marknadsdagarna detta tjänar de mer på än att producera äpple!

Vi brukar också se till att vi planerat dessa dagar för att slippa ta sig till affären! Jag känner inte för att stå i kö upp mot en halvtimme/timme fast de har öppnat alla tre kassorna. Just det ”vi bor på landet”! Samma sak händer då det är äppelmarknad i hamnområdet. Fast det är mera sansat och utdraget över nästan en hel månad. Men att hitta en förirrad buss ner i hamnen som varken kommer framåt eller bakåt är inget roligt!

Nu ska vi flytta från detta sommar och höst kaos! Så kanske det är jag och sambon som sitter i en av de där bilarna för att ta oss till Kiviks marknad!

Tisdagstema

10 svar på ”Trafikkaos

  1. Trist med allt trafikkaos! Och ännu tristare att höra att de sågar ner äppelträden för att göra P-platser.
    Men det är en fin miljö där och kul ändå med äppelfestival!

  2. Trafikkaos är inte kul, och, för mig som är lantis, även lite överraskande! Jag bokar möten i Stockholm och tycker jag har massor med tid, men sitter sen på flygbussen som krypkör från Arlanda… Bilkö, vad är det, det existerar inte där jag bor… Jo, kanske när det står tre bilar i rad och väntar vid en korsning…

Kommentera